Mathmos X Duran Duran

Udsendt den 10 November 2023 af Mathmos

Fotografering af Stephanie Pistel

Mathmos X Duran Duran

Mathmos gik sammen med det ikoniske britiske popband Duran Duran om at skabe en eksklusiv limited edition til 60-års Astro-kollektionen. Dette samarbejde er det tredje i rækken efter tidligere partnerskaber med anerkendte designere. Både Mathmos og Duran Duran har taget deres navne fra 1960’ernes kultfilm Barbarella. Duran Duran-lavalampen kunne kun købes via Mathmos’ hjemmeside og blev en stor favorit.

Metallisk lavalampe af Duran Duran for Mathmos

Duran Durans Astro i begrænset oplag har en elegant sølvfarvet metallisk belægning, der er håndsprøjtet på flaskerne, og som skjuler lavaen, når den ikke er i brug. Når den er tændt, skinner den lyserøde lava indeni gennem det metalliserede glas og skaber et fængslende display. Hver bund er håndspundet i Storbritannien, og kapslerne er prydet med signaturer fra hvert af de fire bandmedlemmer, Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor og Roger Taylor. Et af Duran Durans tidlige logoer er ætset ind i den polerede Astro-fod.

Som et nik til bandets musikalske arv har Duran Duran valgt en sort og hvid hundetandledning, der normalt bruges til at forbinde guitarer med forstærkere. Dette valg ledsages af en smuk specialfremstillet produktæske, der er eksklusiv for dette samarbejde, med bandets retro-logo og billeder af bandet i matchende lyserød.

“At arbejde med et af de allerstørste rockbands har været en unik oplevelse for Mathmos, og vi har elsket processen. Fra vores fælles kærlighed til sci-fi til en fælles passion for kreativitet har vi arbejdet på at skabe en virkelig speciel lampe, der fremkalder den sjove energi, som bandet bringer til alt, hvad de gør.”Cressida Granger, administrerende direktør for Mathmos.

Mathmos X Duran Duran

“Der er noget magisk over lavalampen, og derfor har den overlevet gennem mange generationer af moderne design og er blevet bredt anerkendt som en ægte klassiker. I slutningen af halvfemserne lavede vi et Duran Duran-album i vores studie i London, hvor flere lavalamper forbedrede stemningen. Til netop dette projekt fokuserede vi vores lyriske temaer på popkultur, og vi blev faktisk inspireret til at skrive en sang med titlen ‘Lava Lamp’!” – Nick Rhodes, medstifter af Duran Duran og keyboardspiller

Duran Durans arbejde

Duran Durans omfattende diskografi kan prale af adskillige hitsingler og kritikerroste albums, herunder klassikere som “Rio”, “Hungry Like the Wolf” og “Ordinary World”. Duran Duran havde endda et nummer ved navn “Lava Lamp” med på deres Pop Trash-album.

Mathmos-samarbejde om lavalamper

60-års jubilæumskonkurrencer

Duran Durans samarbejde Astro var en absolut sensation blandt Mathmos-samlere og bandets tilhængere, kærligt kaldet ‘Duranies’. Da begge passionerede fanbaser sikrede sig lavalamperne, fløj denne specialudgave så hurtigt af hylderne, at de måtte begrænses til én pr. person for at give flere fans chancen for at sikre sig en. Alle 600 eksemplarer blev revet væk i løbet af få timer i Storbritannien og Europa og var den hurtigst sælgende 60th collaboration-lampe, og senere bød ivrige samlere på udgaver, der kostede op til £800+ på eBay.

Mathmos holdt nogle få udvalgte tilbage til arkivformål og særlige gaver. Abonnenter på Mathmos’ mailingliste havde den eksklusive chance for at vinde nummer 60 af denne udsolgte udgave, mens Duran Duran-entusiaster blev forkælet med en giveaway arrangeret af bandets nyhedsbrev, der tilbød de reserverede numre 400 og 500 til to heldige vindere.

Presse

Duran Durans samarbejde med Mathmos fik medieomtale i hele Europa og især en eksklusiv artikel i The Financial Times med et interview med Duran Duran på turné i USA.