Mathmos X Studio Job

Udsendt den 25 Oktober 2023 af Mathmos

Mathmos-lavalamper i begrænset udgave

I 2023 markerede Mathmos sin 60-års fødselsdag ved at håndplukke fem designere fra mode, design og musik til at skabe en skræddersyet serie af Astro-lavalamper i begrænset oplag. Astro-lavalampen blev opfundet i 1963 og har været i kontinuerlig britisk produktion siden. Mathmos Astro-lavalampen er en del af flere museumssamlinger og er bredt anerkendt som en popdesignklassiker.

Mathmos X Studio Job 

Vores første samarbejde var med den hollandske designer Studio Job, grundlagt af Job Smeets, som introducerede sin dristige og farverige tilgang til at designe en maksimalistisk og dristig version af Mathmos’ klassiske Astro-lavalampe. Studio Job er et innovativt kunst- og designstudie, som blev grundlagt i 1998 af Art Director og designer Job Smeets. Med base i Holland og Milano fusionerer Studio Job traditionelt håndværk med moderne æstetik for at producere unikke og fængslende maksimalistiske værker. Deres etos er “at skabe enestående kunst- og designobjekter”, og Studio Jobs limited edition Astro var ingen undtagelse fra denne karakteristiske maksimalistiske tilgang.

 

“Jeg elsker dette samarbejde; tro mod deres stil har Studio Job bragt deres excentriske, maksimalistiske stil til vores klassiske Astro-lavalampe: både morbid og humoristisk, den ser strålende ud både tændt og slukket.” – Cressida Granger, Mathmos.

Astro-lavalampe af Studio Job for Mathmos.

Et af de mest iøjnefaldende træk ved Mathmos X Studio Job-lavalampen er brugen af Studio Jobs signaturmønster “Perished”, som har været et kendetegn for Studio Jobs håndværk siden 2005, med indviklede dyreskeletter ætset ind i lavalampen og en inskription “Perished 2023 | Studio Job for Mathmos” på toppen af hætten.

Hver Mathmos Astro-lavalampe er håndlavet i Storbritannien siden 1963; soklerne er spundet af britiske håndværkere og anodiseret med en poleret guldfinish. Samarbejdsflaskerne blev individuelt håndsprayet med en gradueret guldfinish på glasset, som skjuler lavaen fuldstændigt, når lampen er slukket. Flasken til lavalampen blev håndfyldt med en specialfremstillet kombination af klar væske og rød lava, og en rød stofledning fuldender looket.

Den fantastiske, specialfremstillede Studio Job-æske med det perverterede mønster er et kunstværk i sig selv og er eksklusiv for dette begrænsede oplag på 600.

“Lavalampen er forbundet med min ungdom i 70’erne; for mig er det sådan et ikonisk design. Lampen er som et lille teater i sig selv, så jeg forsøgte at gøre det så dramatisk som muligt inden for formens begrænsninger, som en makaber dans. Normalt ser man en retro vintage-følelse, men med skeletterne og den røde lava bliver det gotisk og klassisk.”Job Smeets

STUDIO JOB ARBEJDE

Studio Jobs mangfoldige portefølje spænder over forskellige projekter, lige fra bronzekunstværker på prestigefyldte museer til skræddersyede skulpturer og samarbejder med globale brands. Med over to årtiers erfaring fortsætter Studio Job med at innovere inden for kunst og design og betager publikum over hele verden med deres dristige kreationer. Fra bronzestykker udstillet på Metropolitan Museum i New York til den hollandske konges nationale frimærke, som blev produceret i 40 millioner eksemplarer i Holland, og fra unikke bronzeskulpturer i naturlig størrelse på Miami Beach til det enestående Wunderkammer-nysgerrighedskabinet lavet til Swarovski i Innsbruck i Østrig – Studio Jobs projekter er internationalt anerkendte. Financial Times har hyldet Studio Job som et af de mest indflydelsesrige studier på området.

Studio Job har vist værker på over 400 udstillinger og soloudstillinger på adskillige museer i årenes løb, herunder Londons Design Museum, New Yorks Museum of Modern Art, Reunion des Musees Nationaux i Paris, State Museum of Architecture i Moskva, Montreal Museum of Fine Arts og mange flere.

Mathmos X Studio Job

Mathmos-samarbejde om lavalamper

Mathmos er stolt britisk og europæisk, så samarbejdspartnere fra Storbritannien og det kontinentale Europa blev valgt. Hvert samarbejde udkom hver uge til en pris på £130 / 150€ og var strengt begrænset til 600 eksemplarer, hvor hvert eksemplar var unikt nummereret. Astros i begrænset oplag var udelukkende tilgængelige på Mathmos Internationals hjemmesider.

60-års jubilæumskonkurrencer

Studio Job-samarbejdet Astro var populært blandt samlere i hele Storbritannien og Europa, og alle 600 blev hurtigt udsolgt. Mathmos beholdt et lille antal til arkivet og som konkurrencepræmier. Abonnenter på Mathmos’ mailingliste deltog i en eksklusiv lodtrækning, hvor en heldig person vandt nummer 60 af denne udsolgte udgave, mens Studio Job var vært for en eksklusiv Instagram-uddeling, hvor tilhængere kunne vinde nummer 100.

“Jeg elsker dette samarbejde; tro mod deres stil har Studio Job bragt deres excentriske, maksimalistiske stil til vores klassiske Astro-lavalampe: både morbid og humoristisk, den ser strålende ud både tændt og slukket.”Cressida Granger, Mathmos.

Presse

Studio Jobs Astro-lavalampe fik stor opmærksomhed i pressen under lanceringen og blev rost for sin excentriske og særprægede stil. Lampen blev omtalt i publikationer som Elle Decoration og Architectural Digest Magazine samt forskellige aviser i hele Europa.