Mathmos Historie

Mathmos lavalamper i 1960’erne og 70’erne

Mathmos-historien begyndte med opfindelsen af Astro lava lamp af vores grundlægger Edward Craven Walker. Craven Walker var en stor britisk opfinder, iværksætter og original. Ud over at opfinde lavalampen producerede han også undervandsnaturfilm, ejede helikoptere og brandslukningsmaskiner, var pilot i 2. verdenskrig, beværtede skuespillerne fra 60’er-musicalen Hair og ejede en nudistlejr i Dorset.

Find ud af mere

Mathmos lavalamper i 1990’erne

Da Craven Walkers-parret ønskede at trække sig tilbage, slog de sig sammen med de unge iværksættere Cressida Granger og David Mulley i 1989. I løbet af nogle år købte Granger og Mulley virksomheden af Craven Walker-parret og lancerede med succes lavalampen til en ny generation. En del af relanceringen omfattede et navneskift for virksomheden fra Crestworth til Mathmos i 1992. Ordet Mathmos stammer fra 1960’ernes kultfilm Barbarella. Millioner af lavalamper blev produceret i Dorset i 1990’erne og solgt over hele verden. De opnåede en række priser for forretning og marketing, heriblandt to Queens Awards for Export.

Find ud af mere
Mathmos Lava Lamps - 00s to Now

Mathmos Lava Lamps 00’erne til nu

Mathmos har designet og udviklet mange prisvindende lamper gennem årene. Innovationer inden for lavalamper inkluderer vores udvalg af stearinlysdrevne lavalamper, vores nye generation børnesikre lavalampe Neo og Neo wall den eneste vægmonterede lavalampe sammen med vores udvalg af gigantiske lavalamper. Vores fabrik er stadig baseret i Poole, Dorset, hvor vores lamper har været i kontinuerlig produktion siden deres opfindelse i 1963. Vi er stolte af vores lange britiske fremstillingshistorie, vores høje kvalitet og vores arv af opfindelser og design.

Find ud af mere

Se Vores Film

I think it will always be popular. It’s like the cycle of life. It grows, breaks up, falls down and then starts all over again
Edward Craven Walker 1963 -2000