Ofte Stillede Spørgsmål om Lavalamper

Alle lavalamper

 • Kan jeg købe udskiftningspærer til min Mathmos lavalampe?

  Ja. Mathmos lavalamper er designet til at holde længe og reducere affaldsmængden, hvor det er muligt. Du kan finde udskiftningsdele til lavalamper som pærer, baser, flasker og andre smådele her.

 • Hvad er forskellen i kvalitet mellem en Mathmos lavalampe og andre?

  Mathmos har fremstillet højkvalitets lavalamper i Storbritannien siden 1963 og fører et omfattende udvalg af reservedele. Vores unikke lavablanding giver et bedre flow, klarere væske, de mest levende farver og holder længere. Vi arbejder i henhold til de højeste sikkerhedsstandarder og produktionskvaliteter, og adskillige uafhængige organer vurderer os.

 • Hvorfor kan jeg se en metalspiral, der flyder rundt i flasken til min lavalampe?

  Metalspiralen er en vigtig komponent i en lavalampe. Den skal befinde sig i bunden af flasken. Hvis den river sig løs, skal du lade lampen være tændt i op til seks timer. Denne procedure kan være nødvendig at gentage.

 • Den udskiftningsflaske, jeg bestilt, passer ikke i min lampe. Kan jeg bytte den?

  Kontakt venligst Mathmos' kundeservice her.

 • Hvorfor laver min lampe mærkelige stalagmitformer?

  Det er sådan en lavalampe fungerer. Disse stalagmitformer et det tidlige stadie i opvarmningsprocessen. Lad lampen stå tændt længere, og så vil de begynde at smelte og danne lavaformer i bevægelse.

 • Hvorfor ser farven på min lavalampe anderledes ud end på billedet?

  Lavalamper fra Mathmos er håndlavede, så der kan forekomme små farvevariationer. Farvernes fremtoning kan variere under forskellige lysforhold. Vores foto vil f.eks. normalt vise produkterne i lysere omgivelser. Læs mere om, hvordan lyset kan påvirke lavalamper på vores blog her.

 • Hvad gør Mathmos, når halogenpærer bliver udfaset?

  Vær ikke bekymret. Nogle halogenpærer til belysningsformål bliver udfaset. Mathmos anvender halogenpærer, der opfylder kravene, til at opvarme og give lys i lavalamperne. Vi har også alternative måder til at drive vores ikoniske lamper, hvis der skulle ske fremtidige ændringer i bestemmelserne. Vi føler os forpligtede til at sikre, at vores lavalamper ikke ender som skrald, og det vil løbende være muligt at købe reservedele.

 • Hvor lang er levetiden for en Mathmos flaske eller pære?

  Mathmos lavalamper holder til ca. 2.000 timers brug. Pærernes levetid kan variere efter brug, da halogenpærer er meget sarte. Udskiftningspærer og -flasker kan købes på vores website her.

 • Hvor længe kan jeg have min lampe tændt?

  De fleste lavalamper kan bruges i op til 6 timer ad gangen, med undtagelse af serien til stearinlys (maks. 4 timer) og gigantlavalampen Saturn (maks. 12 timer).

 • Hvor ses Mathmos-brandet på min lavalampe?

  Det varierer efter modellen. Mathmos-logoet vil enten være anbragt på basen, topstykket eller etiketten på ledningen. I de fleste tilfælde vil det være graveret ind i flasken.

 • Hvorfor har min lavalampe pletter og bobler i glasset?

  Flaskerne til Mathmos lavalamperne fremstilles på en automatiseret flaskefabrik af højeste kvalitet i Storbritannien. Små bobler i glasset er en normal del af fremstillingsprocessen, og det er ikke en fejl.

 • Hvorfor er der, i toppen af min lavalampeflaske, en stor boble, som ikke bevæger sig?

  Lavalampen er overophedet. Den kan have været tændt for længe (mere end 6 timer). Alternativt kan lampen stå på et uegnet sted, f.eks. nær en varmekilde eller et vindue. Sluk for lampen, og lad den køle af. Flyt din lavalampe til et passende sted, hvor temperaturen er mellem 20 og 24 grader.

 • Kan jeg købe Mathmos lavalamper og reservedele med levering i USA eller Canada?

  Ikke i øjeblikket, men tilmeld dig vores mailingliste for USA her, så du kan få besked, når du kan købe fra os.

 • Hvorfor er min lavalampeflaske uklar?

  Lavalamper kan blive uklare af to årsager: Enten er de blevet rystet eller flyttet, mens de var varme, eller også er de udtjente (ca. 2.000 timers levetid). Som regel kan dette ikke repareres. Lad lampen være tændt nogle gange for at se, om det hjælper på situationen. Hvis flasken ikke bliver klar, kan du købe en udskiftningsflaske til din lavalampe her.

 • Hvorfor er væsken i min flaske blevet klar?

  I løbet af tiden vil lavavæsken blege, især hvis lampen er placeret i direkte sollys. Kontakt kundeservice her, hvis lampen stadig er dækket af garantien, og vejledningen er blevet overholdt. Du kan købe en ny flaske her, hvis din lavalampe ikke længere er dækket af garantien.

 • Tilbyder I andre flaskefarver, end dem, der er vist på websitet?

  Gennem sin lange historie har Mathmos tilbudt et stort antal farvekombinationer, men desværre er det ikke muligt at lagerføre alle farver. Vælg venligst fra det aktuelle udvalg. Vi kan ikke løbende tilbyde en skræddersyet genopfyldning. Men du kan tilmelde dig vores mailingliste og sociale medier, da vi lejlighedsvist tilbyder begrænsede særpåfyldninger.

 • Kan jeg købe ny væske til min flaske, eller tilbyder i skræddersyede opfyldninger?

  Vi tilbyder ikke opfyldning af lavalampeflasker. Lavalampeflasker er forseglede enheder, og af sikkerhedsmæssige hensyn, bør de ikke åbnes. Forsøg ikke at toppe op med væske, da det vil annullere garantien og kan føre til overpåfyldning og øget tryk på glasset, når væsken udvider sig. Vi sælger ikke væsker særskilt, men du kan købe en ny flaske, der er professionelt påfyldt, på Mathmos' website her.

 • Hvorfor kan jeg se bobler i lavaen?

  Små bobler i lavaen er normalt, især når du lige har modtaget lampen. Når du begynder at bruge lampen, vil boblerne efterhånden blive reduceret.

 • Hvorfor sidder der voks på siden af flasken?

  Prøv først at bruge lavalampen et par gange, og hold øje med voksen; den bør forene sig med resten af indholdet. Kontakt kundeservice her, hvis dette ikke sker, og vejledningen ellers er blevet fulgt. Du kan overveje at købe en ny flaske her, hvis din lampe ikke længere er dækket af garantien.

 • Hvorfor er der et fremmedlegeme i min nye lavalampeflaske?

  Det bør ikke være noget i flasken ud over lava, væske og en metalspiral. Sommetider vil du bemærke mørkere pletter i lavaen, når den flyder. Da hvert parti er fremstillet individuelt, kan antallet af farvepartikler variere og sommetider observeres i lavaen. Disse vil ofte blive bleget med tiden og betragtes ikke som en fejl. Kontakt vores kundeservice her, hvis du ser noget andet i flasken. 

 • Hvordan skaffer jeg mig af med en udtjent lavalampeflaske til genbrug? (Undtagen Saturn)

  Hvorfor ikke købe udskiftningsdele? Du kan finde reservedele til de fleste modeller af Mathmos lavalamper fra 1960'erne til i dag på vores website her. Hvis du bliver nødt til at kassere den til genbrug, bedes du bringe den til den nærmeste genbrugsstation, som specialiserer sig i genbrug af elektrisk affald.

 • Er opskriften til lavalamper fra Mathmos blevet ændret?

  Opskriften er blevet forbedret siden 1960'erne, så vores lamper ikke så let bliver uklare i varme eller stivner i kulde. Men vi har ikke ændret opskriften i mange år.

 • Hvorfor flyder min lava ikke eller danner ikke former?

  Tjek, at pæren virker som den skal, og at den har den rette effekt (watt).Tjek, at lampen er placeret på afstand af træk, aircondition eller et vindue. Prøv at placere lampen et andet sted i rummet.Sørg for, at rummet er mindst 20 grader varmt.Det tager længere tid at varme lampen op de første gange. Hold lampen tændt 4-6 timer ad gangen.Hvis du har en ældre base, skal du tjekke, at det er den korrekte lyskilde, der er isat. Se de mulige pærer i sektionen om pærer her.Tjek, at der er en metalspiral i bunden af flasken.
 • Hvordan kan jeg rengøre min lavalampe?

  Flasken kan rengøres med glasrens og en klud. Basen og topstykket er enten af aluminium eller zink (afhængig af hvilken lampe du har), så brug venligst det anbefalede produkt. Hvis du er i tvivl, brug da blot en blød klud. Brug ikke skureprodukter, da det kan skade produktet uopretteligt.

 • Min lavalampe er defekt. Hvad kan jeg gøre?

  Læs først gennem disse FAQ for at se, om dit spørgsmål er blevet besvaret. Hvis ikke, tilbyder vi ét års garanti på alle vores produkter og op til to år, hvis købet er sket direkte på vores websites. Hvis din lampe er dækket af garantien, bedes du kontakte vores kundeservice. Læs vores Vejledning i returnering af fejlbehæftede produkter.

 • Kan jeg købe et nyt skruetopstykke til min lavalampeflaske?

  Mathmos' lavalampeflasker er forseglede enheder, og vi sælger derfor ikke topstykket separat. Men du kan købe en ny Mathmos flaske med indhold her.

 • Min lavalampe gik itu på gulvet. Hvordan gør jeg rent efter det?

  Fjern så meget væske og lava fra gulvet som muligt. Brug derefter de anbefalede rengøringsmetoder til fjernelse farvet vand og voks, der er specifikke for din gulvtype.

 • Hvor gammel er min lavalampe?

  Der er sket mange små forandringer i fremstillingen af Mathmos' lavalamper gennem vores lange produktionsperiode. Vi kan ikke datere lavalamper for dig. For at påbegynde denne proces, kan du besøge en af specialistsiderne, såsom www.flowoflava.com.

 • Leverer I nye lampeholdere til min base?

  På grund af regulativer vedr. elektrisk sikkerhed kan vi ikke levere nye lampeholdere separat. Komplet samlede baseenheder kan købes fra vores sektion med reservedele her.

Originale 1960'ere

Tilbage ▲
 • Hvordan isætter jeg halogenpæren?

  Halogenpærer er meget skrøbelige. Find den vejledning, der er relevant for din lampe her.

 • Hvor lang tid bør det tage for min lavalampe at varme op?

  De fleste lavalamper skulle begynde at arbejde en time til halvanden, efter at de er blevet tændt. Først vil der blive dannet stalagmitformer, derefter de flydende lavaformationer. Bemærk venligst, at nye flasker kan tage længere tid at varme op (op til tre timer), men opvarmningstiden forventes at blive kortere efter adskillige ganges brug.

 • Kan jeg købe pærer med bajonetfatning til min Astro lampe fra 1960'erne?

  Ja. Vi får dem produceret specielt for at sikre, at vores lamper fra 60'erne stadig kan nydes, se her.

 • Hvorfor sidder min flaske ikke lige i basen?

  Mathmos flasker leveres med en læbe, der løber rundt om flaskens bund for at sikre, at den sidder lige i basen. Når flasken er placeret på en base, bør den sidde sikkert, selvom det stadig er muligt at bevæge flasken fra side til side, og der kan ses et lille mellemrum. Der har været mange variationer i flasker og baser gennem tiden, så det kan være muligt, for nogle af de ældste produkter, at en ny flaske ikke passer i basen. Kontakt vores kundeservice for vejledning, hvis din flaske ikke sidder godt i basen.

 • Hvorfor tænder min lavalampe ikke?

  Tjek venligst, at pæren virker. Du kan købe en ny pære her. Alternativt kan du tjekke sikringen i stikproppen.

 • Hvorfor er der et lille mellemrum mellem basen og flasken?

  Nogle lamper har et lille mellemrum mellem underdelen og flasken. Dette er normalt.

Serien til stearinlys

Tilbage ▲
 • Hvor lang tid bør det tage for min lavalampe til stearinlys at varme op?

  Lavalamper til stearinlys bør begynde at flyde inden for 20 minutter, efter at de er blevet tændt. Først vil der blive dannet stalagmitformer, derefter de flydende lavaformationer. Bemærk venligst, at nye flasker kan tage længere tid at varme op; opvarmningstiden forventes at blive kortere efter adskillige ganges brug.

 • Hvilke fyrfadslys bør jeg bruge til min Fireflow/Pod?

  De større fyrfadslys med en højde på 15 mm virker bedst. Fyrfadslys kan variere med hensyn til flammehøjde, opvarmning og vægelængde. Hvis du har et lavere fyrfadslys, kan du prøve at hæve det i højden ved at placere en mønt under lyset.

 • Vil min lavalampe med stearinlys fungere udendørs?

  Ja. Som med alle andre ubeskyttede stearinlys, skal det være et sted uden vind.

 • Hvilke ekstra sikkerhedsforanstaltninger skal jeg tage, når jeg bruger en lavalampe til stearinlys?

  Læs først vejledningen omhyggeligt. Følg alle punkter, der er relevante for alle fyrfadslys.UNDLAD: at forlade lyset uden opsyn, lade det være tændt, når du går i seng, bruge vand til at slukke flammen med, efterlade snavs (f.eks. rester af en tændstik) i lyset, sætte det i nærheden af noget let antændeligt, røre ved det eller flytte det, når det er tændt, placere det i nærheden af træk, ventiler, børn eller kæledyr.

 • Hvorfor sidder min flaske ikke lige i basen?

  Når flasken er placeret på en base, bør den sidde sikkert, selvom det stadig er muligt at bevæge flasken fra side til side, og der kan ses et lille mellemrum.

Alle aldre

Tilbage ▲
 • Hvordan isætter jeg Neo-halogenpæren?

  Når produktet er helt afkølet, skal du bruge den medfølgende unbrakonøgle til at fjerne bagskruen (gem delene omhyggeligt). Løft og fjern flasken og armen forsigtigt fra basen ved at holde fast i både flaske og arm. Tag forsigtigt armen af flasken. Når pæren sættes i basen, skal du sørge for, at det er den rigtige type, som beskrevet på etiketten. Du kan sætte den i ved forsigtigt at skubbe den ind i soklen. Når du har sat en ny pære i, bedes du følge den ovenstående vejledning i omvendt rækkefølge for at samle lampen igen.

 • Hvor lang tid bør det tage for min lavalampe at varme op?

  De fleste lavalamper skulle begynde at arbejde en time til halvanden, efter at de er blevet tændt. Først vil der blive dannet stalagmitformer, derefter de flydende lavaformationer. Bemærk venligst, at nye flasker kan tage længere tid at varme op (op til tre timer), men opvarmningstiden forventes at blive kortere efter adskillige ganges brug.

 • Er Mathmos-lavalamper egnede til børn?

  Den eneste lavalampe, der er egnet til børn er Mathmos Neo fra serien af bordlamper. Neo lavalampen er udviklet med børn i tankerne, så samtidig med at den er elegant, er den også splintsikker, har fastgørelsespunkter, bliver ikke for varm og er skruet sammen til én sikker enhed. Lampen har desuden bestået de strenge sikkerhedstjek, der er et krav for at blive klassificeret som børnesikker, hvilket ingen andre lavalamper i Storbritannien er klassificeret som. Vi anbefaler, at alle andre lavalamper holdes uden for rækkevidde for børn under 14 år.

 • Hvad er det, der kvalificerer Neo til et certifikat for alle aldre i modsætning til andre lavalamper?

  Produktet skal overholde strenge kriterier for at opnå dette. F.eks. må der ikke kunne fås adgang til pæren uden værktøj, den skal køre ved lav spænding (ikke lysnettets spænding), den skal være meget stabil, den skal være forsynet med en splintsikker coating af glasset, flasken skal være fastgjort til basen, og den må ikke blive for varm.

 • Kan jeg bruge Neo-flasker i min Telstar eller Astro Baby lavalampe?

  Nej. Neo har en særlig lavablanding, som er forskellig fra de andre flaskers. Den kan blive overophedet, hvis den bruges i andre modeller. Den anden vej rundt vil flasker til Astro Baby eller Neo fungere langsomt eller slet ikke, hvis de bruges i en Neo.

 • Hvorfor ser Neos flaske lidt anderledes ud end flaskerne til de andre Mathmos lavalamper?

  Flasken har en splintsikker coating, som hjælper med til at holde sammen på glasset, hvis den tabes og går i stykker. I dette værst tænkelige tilfælde kan ekstra flasker købes her.

 • Jeg har mistet den skrue, der holder min Neo sammen. Hvad skal jeg gøre?

  Nye skruer og unbrakonøgler til Neo lavalampen kan købes her.

 • Kan jeg nemt udskifte min Neo flaske, når det er nødvendigt?

  Når produktet er helt afkølet, skal du bruge den medfølgende unbrakonøgle til at fjerne bagskruen (gem delene omhyggeligt). Løft og fjern flasken og armen forsigtigt fra basen ved at holde fast i både flaske og arm. Tag armen forsigtigt af flasken. Gentag denne proces i omvendt rækkefølge for at installere den nye flaske. Nye flasker til Neo lampen kan købes her.

 • Hvorfor tænder min Neo lavalampe ikke?

  Tjek venligst, at pæren virker. Du kan købe en ny pære her. Alternativt bedes du kontrollere strømforsyningen (fra stikket til lampen). Nye strømforsyninger kan købes her her.

 • Hvorfor er der et lille mellemrum mellem basen og flasken?

  Nogle lamper har et lille mellemrum mellem basen og flasken. Dette er normalt.

 • Jeg har problemer med at få min Neo sat sammen.

  Det er vigtigt at installere topstykket og den bageste arm på toppen af flasken, før du sætter denne i basen. Se fanen "Vejledninger" for detaljerede oplysninger om samling på den relevante produktside.

 • Der trænger lidt lys ud fra samlingen bag på Neo, er det normalt?

  Ja, det er normalt.

 • Skruen, der holder Neo sammen, stikker en smule ud, er det normalt?

  Ja. De varierer lidt, og dette kan være normalt.

 • Er det muligt at forbinde min Neo Wall lavalampe direkte til stikkontakten uden den medfølgende strømforsyning?

  Neo Wall må under ingen omstændigheder installeres på denne måde. Neo Wall lavalampen er et produkt, der kører med lavspændingsstrøm (klasse III), og den skal forbindes til den medfølgende strømforsyning for at fungere sikkert og korrekt.

 • Hvorfor tænder min Neo lavalampe ikke øjeblikkeligt?

  En lille forsinkelse før lyset tændes er helt normalt for halogenpærer. Det betragtes ikke som en fejl.

 • Hvordan isætter jeg halogenpæren?

  Halogenpærer er meget sarte, find den relevante vejledning til din lavalampe her.

 • Hvor lang tid bør det tage for min lavalampe at varme op?

  De fleste lavalamper skulle begynde at arbejde en time til halvanden, efter at de er blevet tændt. Først vil der blive dannet stalagmitformer, derefter de flydende lavaformationer. Bemærk venligst, at nye flasker kan tage længere tid at varme op (op til tre timer), men opvarmningstiden forventes at blive kortere efter adskillige ganges brug.

 • Jeg har mistet gummibeskytterne i bunden af min Telstar. Hvad skal jeg gøre?

  Du kan købe et nyt sæt fødder til din Telstar i vores sektion for reservedele her.

 • Hvorfor tænder min lavalampe ikke?

  Tjek venligst, at pæren virker. Du kan købe en ny pære her. Alternativt kan du tjekke sikringen i stikproppen.

 • Hvorfor er der et lille mellemrum mellem basen og flasken?

  Nogle lamper har et lille mellemrum mellem basen og flasken. Dette er normalt.

 • Hvorfor sidder min flaske ikke lige i basen?

  Mathmos flasker har en læbe, der løber rundt om flaskens bund for at sikre, at den sidder lige i basen. Flasken bør sidde sikkert, selvom det stadig er muligt at bevæge flasken fra side til side, og der kan ses et lille mellemrum. Der har været mange variationer i flasker og baser gennem tiden, så det kan være muligt, for nogle af de ældste produkter, at en ny flaske ikke passer i basen. Kontakt vores kundeservice for vejledning, hvis din flaske ikke sidder godt i basen.

 • Hvordan isætter jeg halogenpæren?

  Kontroller først, at produktet er taget ud af stikkontakten og kølet af. Fjern varmeskjoldet af glas. Ved første øjekast kan det se ud, som om pæren er for lang, men bare rolig, holderen til pæren har fjedre. Sæt den ene ende af pæren på den ene pind, og tryk forsigtigt. Den anden ende af pæren kan derefter placeres på den modstående pind. Sæt til sidst glasskjoldet på igen.

 • Hvor lang tid bør det tage for min iO lavalampe at varme op?

  Gigantlavalampen iO skulle begynde at arbejde to til to en halv time, efter at den er blevet tændt. Først vil der blive dannet stalagmitformer, derefter de flydende lavaformationer. Bemærk venligst, at nye flasker kan tage længere tid at varme op (op til tre timer), men opvarmningstiden forventes at blive kortere efter adskillige ganges brug.


  Hvis din store lavalampe ikke varmer op inden for dette tidsrum, bedes du kontrollere, at rumtemperaturen er mindst 20 grader. Lavalamper skal desuden placeres på afstand af træk og aircondition.

 • Glasskjoldet på min iO er knækket, har I reservedele?

  Ja. Mathmos lavalamperne er designet til at holde længe. Du kan købe reservedele her.

 • Vil en Lunar-flaske fungere på min iO?

  Ja. iO og Lunar lavalamperne bruger samme flaske. De kan byttes indbyrdes.

 • Leverer I en lysdæmper med iO?

  iO fungerer bedst ved en omgivende temperatur på mellem 20 og 25 grader. Under disse omstændigheder er der ikke behov for en lysdæmper.

  Når temperaturen er højere, kan det nogle gange være bedre at bruge produktet med lampen dæmpet. Færdigkøbte lysdæmpere, der passer til halogenpærer, fås mange steder og kan bruges sammen med iO lavalampen.

 • Hvordan påsætter jeg topstykket på iO korrekt?

  Sørg for, at topstykket vender den rigtige vej. De to arme skal være på linje med afmærkningerne på topstykket, før det forsigtigt trykkes ned. Brug ikke tvang, da det kan beskadige produktet. Se vores monteringsvideo her.

 • Er det nødvendigt at montere glasvarmeskjoldet på min iO lavalampe?

  Ja. Dette er en integreret sikkerhedskomponent i produktet.

 • Har jeg brug for varmeringen til min iO lavalampe?

  Ja. Den er en afgørende del af varmesystemet for lavaen.

 • Hvor meget vejer iO lavalampen?

  iO lavalampen vejer 9,9 kg.

 • Hvor stor er iO lavalampen?

  iO lavalampen måler 78 cm i højden og 24 cm i diameter.

 • Hvorfor tænder min iO lavalampe ikke?

  Tjek venligst, at pæren virker. Du kan købe en ny pære her.

 • Jeg har mistet den skrue, der holder min iO sammen. Kan I hjælpe?

  Du kan bruge en standardskrue med gevind til unbrakonøgle i den rigtige størrelse (M4 x 8mm). Alternativt findes de også som reservedel her.

 • Skruerne, der holder min iO sammen, stikker en smule ud, er det normalt?

  Ja. De varierer lidt, og dette kan være normalt.

 • Hvordan isætter jeg halogenpæren?

  Sæt pæren i produktet ved at skubbe den ene ende ind, og lad den fjedre på plads mellem lampeholderens kontakter. 

  Sørg for, at begge ender af pæren sidder forsvarligt i lampeholderen.

  Du kan finde mere vejledning til samling af Saturn på produktsidens fane "Vejledninger" her.

 • Hvor lang tid bør det tage for min Saturn lavalampe at varme op?

  Saturn lavalampen skulle begynde at arbejde tre til tre en halv time, efter at den er blevet tændt. Først vil der blive dannet stalagmitformer, derefter de flydende lavaformationer. Bemærk venligst, at nye flasker kan tage længere tid at varme op, men opvarmningstiden forventes at blive kortere efter adskillige ganges brug. Hvis din lavalampe ikke varmer op inden for dette tidsrum, er den måske placeret forkert, eller rummet kan være for koldt. Mathmos lavalamper skal placeres på afstand af træk eller aircondition og ved en rumtemperatur på mellem 20 og 24 grader.

 • Hvor meget vejer Saturn?

  Saturn vejer i alt 24,7 kg. Foden og aluminiumsdelene vejer 5,7 kg, mens flasken vejer 19 kg. Vigtigt: Det kræver to personer at løfte flasken. Med en person på hver side, som omhyggeligt løfter flasken på plads.

 • Hvor stor er Saturn?

  Saturn lavalampen måler 152 cm i højden, 54 cm i bredden og 48 cm i dybden. Benenes spredning er 61 cm i diameter.

 • Følger der en afbryderkontakt med til Saturn lavalampen?

  Saturn er forsynet med en fodkontakt, som ikke kræver meget kraft at betjene.

 • Hvor langt er kablet til Saturn lavalampen?

  Saturn er monteret med et kabel på 3 meter. Vigtigt: Sørg for, at strømkablet kan nå hen til stikkontakten uden at blive forstrakt og ikke udgør en snublefare.

 • Hvad er hullerne i fødderne beregnet til?

  De bruges til at fastgøre produktet til underlag, hvor der er brug for det (f.eks. i offentlige arealer). Brug skruer eller beslag, der er egnet til gulvets overflade.

 • Er de halogenpærer, der bruges i Saturn, ulovlige?

  Disse pærer er i øjeblikket undtaget ifølge de nye britiske og EU-lovgivninger om økodesign.

 • Kan Saturn lavalampen bruges i offentlige arealer?

  Ja. Der bør udføres en uafhængig risikovurdering ligesom med alle andre elektriske produkter i offentlige arealer.

 • Hvorfor tænder min Saturn lavalampe ikke?

  Tjek venligst, at pæren virker. Alternativt kan du tjekke sikringen i stikproppen. Hvis du har brug for yderligere hjælp, bedes du kontakte os her.

 • Hvordan flytter man bedst Saturn lavalampen?

  Tag først stikket ud af stikkontakten. To personer skal derefter forsigtigt løfte flasken ud af foden og sætte den sikkert til side. Flyt foden til den ønskede placering, og sæt flasken tilbage ovenpå. Træk aldrig produktet, da det kan forårsage permanent skade på foden, og den kan endda vælte.

 • Jeg ser af og til et blåt blink fra fodkontakten. Er det sikkert?

  Ja, det er helt sikkert. Når lavalampen er tændt, er der levende strøm i kredsløbet, som nogen gange kan give et lille blåt blink.

 • Hvor er Mathmos-brandet på min Rokit?

  Mathmos-brandet findes på benet.

 • Glasskjoldet på min Rokit er knækket, har I reservedele?

  Ja, lavalamper fra Mathmos er designet til at holde længe. Du kan købe reservedele her.

 • Vil en Lunar-flaske fungere på min Rokit?

  Rokit, iO og Lunar bruger samme flaske, og de kan indbyrdes udskiftes.

 • Hvordan kan jeg rengøre min Rokit lavalampe?

  Flasken skal rengøres med glasrens og en mikrofiberklud. Aluminiumsdelene må kun rengøres med en mikrofiberklud. Brug ikke skureprodukter, da det kan skade produktet uopretteligt.

 • Leveres Rokit ikke med en dæmper?

  Rokit fungerer bedst ved en omgivende temperatur på mellem 20 og 25 grader og behøver ikke en dæmper under disse forhold. Når temperaturen er højere, kan det nogle gange være bedre at bruge produktet med lampen dæmpet. Der kan købes plugin-dæmpere egnede til halogenlamper, som kan bruges til dette produkt.

 • Behøver jeg at installere glasskjoldet?

  Ja, det er en integreret sikkerhedskomponent i produktet.

 • Hvor lang tid bør det tage for min Rokit lavalampe at varme op?

  Rokit-lavalampen begynder at arbejde inden for to til to og en halv time, efter at den er blevet tændt. Først danner den stalagmitformer, og derefter begynder den at danne lavalampe-former. Bemærk venligst, at nye flasker tager længere tid at varme op (op til tre timer), men opvarmningstiden bliver kortere efter adskillige ganges brug. Da Rokit bruger en pære med lavere spænding end IO lavalampen, kan lavaen opføre sig forskelligt i de to modeller. Hvis din lavalampe ikke varmer op inden for dette tidsrum, er den måske placeret forkert, eller rummet kan være for koldt. Lavalamper skal placeres på afstand af træk og aircondition. Rummet skal være mindst 20 grader varmt.

 • Jeg har problemer med at udskifte pæren.

  Kontroller, at produktet er taget ud af stikket og er kølet af. Ved første øjekast kan pæren synes for lang til fatningen, men kontakterne er udstyret med en fjeder. Sæt den ene ende af pæren på den ene pind, og skub forsigtigt, hvorefter den anden ende af pæren kan sættes på den anden pind. Sæt glasskjoldet på igen.

 • Hvor meget vejer Rokit?

  Rokit vejer 12 kg.

 • Hvor stor er Rokit?

  Rokit er 665 mm høj og 250 mm i diameter.

 • Jeg ser af og til et blåt blink fra kontakten. Er det sikkert?

  Det er helt sikkert. Når strømmen får kontakt med den anden del af kontakten, kan det lejlighedsvist skabe et lille blåt blink.

 • Er de halogenpærer, der bruges i Saturn, ikke ulovlige?

  Disse pærer er i øjeblikket undtaget ifølge de nye britiske og EU-lovgivninger om økodesign.

 • Kan jeg bruge alle Astro baby- eller Telstar-flasker med Evo?

  Nej, du må kun bruge flasker, der er købt inden for de sidste to år. Ældre flasker kan sidde for tæt på stearinlyset.

 • Hvor længe skal jeg vente, før jeg bruger Evo?

  Vent venligst 24 timer eller mere, før du bruger Evo. Flasken skal opvarmes til stuetemperatur før brug. Et pludseligt temperaturskifte kan få flasken til at revne.

 • Hvor lang tid tager det at få flasken til at flyde?

  Det tager 45 minutter til 1 time for flasken at flyde, afhængigt af de omgivende forhold.

 • Hvilke fyrfadslys skal jeg bruge sammen med min Evo?

  Tealights er forskellige i flammehøjde, varmeeffekt og væge længde. De større tealights med en højde på 15 mm fungerer bedst. Hvis du har et lavere fyrfadslys, kan du prøve at hæve højden ved at placere en mønt under fyrfadslyset.

 • Hvilke flasker er kompatible med Evo?

  Brug kun Telstar- eller Baby-flasker, der er købt hos Mathmos inden for de sidste to år. Neo-flasker har en plastikbelægning, der smelter, og ældre Telstar- og Baby-flasker kan sidde for tæt på stearinlyset.

 • Kan lavalamper med stearinlys fungere udenfor?

  Ja, men som ethvert ubeskyttet stearinlys skal du bruge et sted uden vind.

 • Kan jeg bruge en Neo Bottle på Evo'en?

  Nej, disse flasker er ikke egnede til brug med dette produkt.

 • Er Evo bærbar?

  Den kan placeres hvor som helst, men den skal dog holdes væk fra brændbare genstande og må ikke flyttes, når den er tændt.

 • Kan jeg bruge andre stearinlys i produktet?

  Nej, det er kun designet til brug med et teelys.

 • Kan jeg bruge duftlysprodukter?

  Vi vil ikke anbefale disse typer stearinlys til dette produkt.

 • Hvorfor kan jeg se bobler og små slidmærker i min glasbund?

  Disse er håndpresset fra smeltet glas, så hvert stykke er unikt. Dette er en naturlig og uundgåelig del af fremstillingsprocessen.

 • Hvor lang skal vægen på teelyset være før brug?

  Du skal klippe vægen på teelyset til 0,5 cm og pege den opad, før du tænder det.

  Lange væger kan lejlighedsvis forårsage en opblussen af flammen, hvilket kan påvirke flasken.

Space Projector

Tilbage ▲
 • Hvor stort er billedet, som Space Projector producerer?

  Størrelsen på det fokuserede billede varierer afhængigt af effekten. Lavalampehjul projicerer fokuserede billeder på op til 4 meter i et mørkt rum. Alle andre hjul præsenterer et klart, fokuseret billede på op til 1,5 meter. Bemærk venligst, at det kræver mørke omgivelser at opnå et større billede.

 • Kan Space Projector vise billeder i loftet eller på gulvet?

  Space Projectoren kan vise billeder på loftet, hvis den roteres, men den kan ikke rettes mod gulvet.

 • Kan jeg bruge et lavalampehjul og et grafisk hjul samtidigt?

  Nej, kun ét hjul ad gangen. Men du kan bruge hjul sammen med grafikslides eller farveslides for at opnå flere muligheder.

 • Kan Space Projector monteres på en væg?

  Nej. Space Projectoren er designet til at stå på en vandret overflade.

 • Kan jeg købe en Space Projector uden en effekt?

  Nej. Space Projectoren inkluderer som standard en effekt efter dit eget valg. Du kan desuden købe alternative effekter her.

 • Kan jeg købe reservedele til Space Projectoren?

  Vi tilbyder udskiftningspærer, fokusstykker, O-ringe og slideholdere her. Forespørgsler vedr. andre reservedele kan rettes til vores kundeservice.

 • Hvordan gør jeg billedet fra min Space Projector klarere?

  Drej på fokusstykket af klar plastik på forsiden af Space Projectoren for at justere billede og fokus. Se vores video her, hvis du er usikker.

 • Der er noget mærkeligt i mit lavalampehjul, hvad er det?

  Kør Space Projector-hjulet i adskillige dage, mindst tre timer per gang, og det skulle forsvinde. Hvis dette ikke hjælper, bedes du læse vores Råd om Returnering af Fejlbehæftede Produkter og kontakte vores Kundeservice for at få hjælp til et produkt, der er dækket af garantien.

 • Min Space Projector laver en lyd. Hvad skal jeg gøre?

  Kontroller, at din Space Projector står på en jævn overflade, og at den ikke kører i mere end 6 timer. Hvis lyden fortsætter, og du købte lampen hos os for mindre end to år siden, bedes du læse vores Råd om Returnering af Fejlbehæftede Produkter.

 • Jeg tror, at min Space Projektor er i stykker. Hvad skal jeg gøre?

  Læs først vores FAQ for at se, om dit spørgsmål bliver besvaret der. Hvis ikke, tilbyder vi to års garanti på alle lamper, der er købt direkte på Mathmos´website. Hvis dit produkt stadig er dækket, kan du kontakte vores Kundeservice for at få hjælp. Læs også vores råd om returnering af fejlbehæftede produkter her.

 • Kan jeg bruge 35 mm film i min Space Projector?

  Ja. Du kan bruge disse i slideholderen, men bemærk at det kan blege billedet med tiden.