Mathmos Lava Lamps 00’erne til nu

Fotografier

Mathmos-lamper har optrådt i mange fotografier gennem årene. Nogle af vores favoritter er serien af billeder, der blev optaget af den berømte fotograf Rankin for magasinet Dazed and Confused, samt billeder af den franske fotograf Philippe Jarrigeon for magasinet How To Spend It og for Peanut Factory Studio i London.

Til vores egne seneste Londonoptagelser har vi valgt fantastiske bygninger som The Barbican Centre, Second Home London Fields og Ravensbourne University.

Mathmos-butikker

I øjeblikket fokuserer vi mere på vores internationale e-handel end på butikker i London. Men hold øje med vores nye fabriksbutik på dette sted.

Vi har haft fantastiske butikker i London. Sam Hecht og Kim Colin fra Industrial Facility designede indretningen i Mathmos’ showroom i Old Street. Vi har også haft en boutique i Covent Garden, indrettet af Carl Turner Architects.

Udstillinger og museer

Lamper fra Mathmos er kulturelle ikoner, som har kunnet ses i mange udstillinger og museumssamlinger. Her er nogle af dem:

Mathmos samarbejdede med Poole Museum om “Light Up Poole”: et arrangement, hvor Mathmos-lavalamperne var udstillet med en lava-lounge og en tur gennem museet. I Harrods’ udstilling Design Icons, som derefter flyttede videre til The Design Museum. Verdens største lavalampe i The South Bank Centre markerede vores 50-års jubilæum. Permanente udstillinger på Museum of The Home samt V&A.

I Berlin på Lysfestivalen og Live From Earth Festival og i Hamborg på Museum für Kunst and Gewerbe, samt i Vitra Design Museum. I Cooper Hewitt Museum i New York, på Zürich Design Museum og i Norges Vitemeir.

Musikere

Vores lamper er ofte blevet set i pladestudier og i videoer med forskellige musikere. Her er nogle få fra dette årtusind: Turen og videoen for Stereophonics hit “Handbags and Gladrags”, Keane-musikvideoen “The Journey”, i forbindelse med optræden af Tom Speight, Kelly Jones MC Fitti, en udgave i begrænset antal til fejring af udgivelsen af Beatles “Love”-album, Lava La Rue-optræden ved The Face and Converse og live fra Earth x Scopes-arrangementet i Berlin.

TV

TV-programmer om Mathmos’ historie og produktion omfatter: En film om Mathmos’ produktion af lavalamper på Discovery Channel i serien “How Does It Work” og en præsentation af vores lavalamper i ITV’s serie “Made in Britain”.

Mathmos lavalamper optræder regelmæssigt i TV-programmer, her er nogle få:
Storbritannien; Louis Theroux, Crackerjack, Taskmaster, Big Brother, Sky Arts, CNN, ITV This morning, Q.I., The Graham Norton Show, Chris Ramsey Show, Sky Arts, Top Gear, Jamie Oliver Food Revolution, The Gadget Show.

Nye produktlanceringer

2022 Rokit, Evo & Baby Magma

Vi lancerede Rokit, en ny og meget efterspurgt raketformet gigant-lavalampe, og Evo, en elegant lavalampe i fuld størrelse til stearinlys. Vi samarbejdede med The Serpentine Gallery om at skabe Baby Magma af kunstneren Jenna Sutela.

RokitEvoBaby Magma

2020 – 21 Astro Vinyl & Saturn

Astro Vinyl, Mathmos’ nye udgave af klassikeren Astro, er inspireret af grammofonplader af vinyl, og er lanceret i samarbejde med det britiske, legendariske grammofonmærke Rega. Saturn, den største lavalampe der nogensinde er produceret, blev lanceret. En begrænset udgave af lavalampe-badges blev produceret hos Fattorini, den historiske producent af badges.

Astro VinylSaturnLavalampe-badges

2019 Pod & Pod+, Giant iO

Mathmos lancerede nye produkter til stearinlys, Pod og Pod+. Vi lancerede desuden en ny gigant-lavalampe, iO, der blev udviklet i samarbejde med Jonathan Coles studie.

Pod & Pod+iO SolviO Sort

2017 – 18 Pretty Green, begrænsede udgaver

To udsolgte modeller i samarbejde med modebrandet Pretty Green. Den første blev lanceret i Londons designuge med en udstilling i Carnaby Street.

Læs blog-opslaget

2016 – 17 Neo & Neo Wall

Neo, en ny generation af lavalampen, der er sikker for alle aldre, designet af Jonathan Coles Design. Et år senere blev en vægmodel lanceret.

NeoNeo Wall

2013 – 16 Gigant-lavalamper

Til vores 50-års jubilæum installerede vi verdens største lavalampe i Londons South Bank Center. Mathmos-lavalamperne vendte desuden tilbage til Selfridges, vores første store forhandler i 1960’erne, da en gigantisk lavalampe blev installeret som en del af Anya Hindmarch-udstillingen i den nye tilbehørsafdeling, indrettet af David Chipperfield.

2009 – 2013 Fireflow, 50-års jubilæumsudgaven, Smart Astro

Vi lancerede Fireflow, den første lavalampe til stearinlys nogensinde i 2009. Christine Craven Walker, vores grundlæggers tidligere forretningspartner og enke, skabte en begrænset udgave. Vi lancerede kortvarigt en Astro med skiftende LED-lys.

FireflowLæse Christines blog-opslag

2000’ernes LED-produkter & Airswitch-serie

Vi designede og producerede en serie af prisbelønnede, kinetiske LED-produkter som Bubble og Aduki Ni. Mathmos opfandt desuden en metode til at tænde samt skrue op og ned for lampen med en håndbevægelse. Disse produkter gik ud af produktion, da vi besluttede at fokusere på udviklingen af vores højkvalitetsserie af lavalamper.

2000 Fluidium af Ross Lovegrove

Fluidium var en lavalampe designet af den fejrede designer Ross Lovegrove. Den er nu gået ud af produktion.