Ny Astro Vinyl lavalampe

Posted on August 20th, 2021 by Mathmos

Vores nye serie af klassiske Astro lavalamper fra 1963 er inspireret af vinylplader. Ligesom Mathmos’ lavalamper har vinylplader overlevet tidens tand, og vi mener, at de to har meget til fælles.

Dygtige britiske håndværkere drejer aluminiummet og indgraverer furerne. Derefter påføres en sort, anodiseret finish for at skabe vinylpladeeffekten. Æsken har et unikt design, og dens vævede, savtakkede sort/hvide dekoration ligner den, man finder på guitarer og forstærkere.

Det siges, at det bringer held at have en lavalampe i et pladestudie. Rygtet siger, at det er, fordi teknikerne brugte lavalamperne som timere, så de kunne vide, hvornår rørmikrofonerne var varmet nok op til brug. Legendariske David Bowie blev fotograferet sammen med Jimmy King i dette pladestudie med en tændt Astro Baby.

Adskillige musikere har ejet og brugt lavalamper, heriblandt Ringo Star, Paul McCartney og Keane for blot at nævne nogle få. Vist ovenfor med medlemmer af bandet Stereophonics i deres video for Handbags and Gladrags.

Rega er ligesom Mathmos en traditionel britisk producent, som specialiserer sig i højkvalitets hi-fi. Se vores Astro Vinyl lavalamper placeret i Regas gule demo-rum og deres Planar 2-grammofon på et af vores billeder.